• English
X

Poslovne vesti, Vesti dana

Aktor tražio produženje rokova za Koridor 10

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Grčka kompanija Aktor tražila je produžetak rokova za sve četiri deonice na Koridoru 10 po pola godine, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktiure Zorana Mihajlović.

Mihajlović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakla da je ministartsvo zauzelo stav posle izveštaja Radne grupe i Nadzorne komisije o kašnjenju radova i prosledilo ga javnom preduzeću Koridori Srbije.

“Potpisnik ugovora sa Aktorom je kompanija Koridori Srbije koja je nadležna za njihovu realizaciju. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je definisalo stav i čeka odgovor”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je “normalno da ponekad ima problema, ali da je glavni razlog u kašnjenju radova Aktora nedovoljno ljudi na trasama”.

Rokovi za završetak radova na Koridoru 10 na trasama koje gradi ta grčka kompanija su, prema njenim rečima, kraj ove godine i prvo tromesečje naredne. Aktor radi na deonicama Bancarevo-Crvena reka, Crvena reka-Čiflik, Staničenje-Pirot, dužine 48 kilometara, i na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: Screenshot