Alvarez završio angažman u Agrokoru

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Hina Daniel Kasap

Antonio Alvarez III., dosadašnji kratkotrajni šef restrukturiranja Agrokora, prema svemu sudeći, definitivno je završio svoj angažman u najvećem hrvatskom koncernu, pišu hrvatski mediji.

Njegova firma Alvarez & Marsal nije se niti odazvala na poziv koji je Ante Ramljak, Vladin vanredni poverenik u Agrokoru, poslao na adrese niza međunarodnih konsultantskih kuća specijalizovanih za restrukturiranje. Time su se potvrdile najave iz krugova Alvarezovih saradnika, prema kojima firma Alvarez & Marsal “nema običaj da se javlja ni na kakve ‘tendere’, nego očekuje da se pozovu”.

Kako je to nedavno objasnio sagovornik Jutarnjeg lista iz Alvarezova tima, “oni su jednostavno preveliki i previše poznati” da bi učestvovali u tenderu za odabir konsultanata koji će pomagati u bilo čijem, pa tako i Agrokorovu restrukturiranju.

Deo Alvarezova tima koji je ostao u Agrokoru i nakon što je on lično početkom ove nedelje otišao iz Hrvatske u Agrokoru će, kako saznaje Jutarnji, ostati još nekoliko dana – dok ne završi posao na analizi finansijskog poslovanja koncerna, koji je započeo. Nakon toga, i oni će, kažu izvori, otići iz Zagreba.

Izvor: Jutarnji list

Foto: Beta/Hina Daniel Kasap