Ambasadori na Kopaonik biznis forumu

PinterestFacebookTwitterShare

Predstojeći Kopaonik biznis forum biće mesto susreta ambasadora Rusije, Nemačke, Švajcarske, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Holandije.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Čepurin (Александр Васильевич Чепурин), ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman (Axel Dittmann), ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge (Philippe GUEX), ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington (Philip Pinnington), ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Rendolf Skat (Kyle Randolph Scott) i ambasador Holandije u Srbiji Hendrik Van Den Dol (Hendrik Van Den Dool) učestvovaće zajedno u okviru panela „Glavne promene u geopolitičkom kontekstu i njihov uticaj na Srbiju“ koji je na programu prvog dana Foruma.

Pored učešća ambasadora, prvi put kao učesnik „Srpskog Davosa“ biće Majkl Sent Lot (Michel Saint-Lot), direktor Kancelarije UNICEF-a za Srbiju koji će trećeg dana Foruma učestvovati u plenarnoj sednici pod nazivom „Društvena inkluzivnost i inkluzivnost u odnosu na prirodu“.

Ranije je potvrđen dolazak premijera Aleksandra Vučića i nekoliko ministara.

Manje od dve nedelje do početka Kopaonik biznis foruma prijavljeno je više od 800 učesnika. Forum se, u partnerstvu sa MaterCard, održava od 7. do 9. marta u hotelu „Grand“. Skup tradicionalno organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Srbije.

Izvor: BIZLife