Američki mediji: U Majkrosoftu se sprema veliki talas otpuštanja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Američki mediji bliski ovoj kompaniji saznali su da se u Majkrosoftu (Microsoft) priprema veliki talas otpuštanja zaposlenih koji bi trebao da zahvati njihove podružnice širom sveta.

U velikom zaokretu prema cloud poslovanju Majkrosoft bi navodno trebao značajno da reorganizuje svoju prodajnu silu, pa bi upravo iz odeljenja prodaje trebao biti otpušten velik broj zaposlenih – njih nekoliko hiljada, prema prvim informacijama koje je prikupio TechCrunch, prenosi Bug.hr.

Prodajni odeljenje trebalo bi da prođe kroz reorganizaciju i interno spajanje nekih timova, a mediji navode da bi broj otpuštenih radnika mogao biti među najvećima u poslednjim godinama. Iz Majkrosofta još uvek nema nikakvih službenih informacija. One se očekuju tokom ove nedelje, kada bi iz kompanije trebalo biti objavljeno kako će izgledati nova organizacija prodaje i koliko bi ljudi iz tog odeljenja moglo ostati bez posla.

Poslednji put kada je Majkrosoft uručio otkaze većem broju zaposlenih dogodilo se u ovo vreme prošle godine, a tada je bilo najavljeno da će kompaniju napustiti gotovo 4.700 ljudi, od tadašnjih 114.000 zaposlenih u celom svetu.

Izvor: Bug.hr

Foto: Beta/AP