Arapi kupuju salaše oko Sombora

PinterestFacebookTwitterShare

Kuće i salaše u okolini Sombora sve više kupuju stranci, pre svega iz arapskih zemalja, prenosi Radiotelevizija Vojvodine.

Na Bezdanskom putu poslednje dve godine prodato je, kako meštani kažu žiteljima arapskih zemalja, sedam kuća i salaša. U salašima Gradina dva salaša, na Nenadiću dva salaša, a počela je i prodaja na starom Sivačkom putu.

U somborskom katastru ekipa RTV je pokušala da sazna koliko je u poslednje dve godine stranih državljana kupilo nekretnine, ali su ih uputili na Republički geodetski zavod. Tamo su rekli da je vađenje tih podataka dugotrajan posao.

Nisu odgovorili ni kako strani državljani mogu postati vlasnici nekretnina u Srbiji i iz kojih su najčešće zemalja. Rečeno je da će odgovori stići kada ta “pitanja stignu na red”.

Strani državljani u Srbiji mogu postati vlasnici nekretnina samo ako postoji reciprocitet, odnosno ako državljani Srbije u njihovi zemljama takođe mogu da kupuju nekretnine. Sasvim drugačija je situacija ako su u pitanju preduzeća čiji su osnivači stranci.

Izvor: RTV

Komentari 2

  1. zox

    tako je bilo i na Kosovu

  2. no nem

    sveta zemlja