Arapska kompanija kupuje 20.000 hektara u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kompanija Al Dahra planira da izdvoji milione dolara ove godine kako bi pobošljali bezbednost hrane. Samo u Srbiji žele da kupe čak 20.000 hektara.

Arapi planiraju da potroše oko 130 miliona dolara ove godine da kupe njive širom sveta kako bi ulagali u projekte koje bi obezbedili veću bezbednost hrane, rekao je predsednik kompanije Al Dahra Al Darei, prenosi B92.

Al Dahra je kompanija specijalizovana za uzgoj, proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda. Poznata je srpskoj javnosti, a prema rečima direktora, Al Dahra planira da proširi dugogodišnje partnerstvo sa našom zemljom. Kako je rekao, u Srbiji već imaju 1.000 hektara zemlje i planiraju da kupuju još, jer im je cilj 20.000 hektara.

“Mi ćemo izdvojiti skoro 130 miliona dolara na zakup i sticanje vlasništva nad zemljom”, rekao je Al Darei na Svetskom forumu za inovacije i poljoprivredu na kome učestvuje više od 300 kompanija iz celog sveta.

Predsednik Al Dahre je takođe rekao da kompanija dobro napreduje u Egiptu, gde poseduju više od 54.000 hektara. Osim u Egiptu, i Srbiji, kompanija ima i 4.000 hekatara u SAD, isto toliko u Španiji i nešto oko 2.000 hekara u Australiji.

Kako je rekao, žele da se fokusiraju na unapređenje bezbednosti hrane, i da obezbede stalno snabdevanje namirnicama kao što su pšenica i pirinač, ali i druge žitarice.

Izvor: B92

Foto: Pixabay

Komentari 3

 1. PETAR

  AKO NEKO , BILO KO, STVARNO ARAPIMA ILI BILO KOJIM STRANCIMA PRODA SRPSKU ZEMLJU TAJ JE NAJVECI IZDAJNIK OVOG NARODA ILI NAJVECA BUDALA ILI PRODANOVIC BEZ SAVESTI . BICE TO KRAJ SRBIJE. I TI VUCICU KOJI KAZES DA ONI ZEMLJU NECE NOSITI NIGDE ILI SI BUDALA NA KUB ILI MISLIS DA JE OVAJ NAROD TOTALNA BUDALA , izumrce ti ceo porod i spominjace te samo po zlu sve naredne generacije. PA ZASTO SIPTARI UOPSTE RATUJU KAD SU OD TEBE MOGLI DA KUPE KOSMET AKO VEC NISU , ali izgleda dolazi i tebi kraj doci ce neki drugi prodanovic.
  JOS JEDNOM KAZEM ZNAM KAKO RESITI SRPSKE PROBLEME SA SVETOM

 2. fgpm

  Kako???

 3. slave

  Bolje i trnje da raste nego prodati strancima. Gad god čujem da neko hoće da proda zemlju Arapima, naježim se. Ovo je dno, nema dalje…ustvari grešim – ima! Što ne potpišete neki ugovor sa Arapima da nam uzmu organe nakon smrti, šta će nam?