Banka Kine od sada i u Srbiji (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printskrin

Banka Kine zvanično je počela da radi i u Srbiji, gde će biti centrala kineskog finansijskog giganta za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.

ceremoniji otvaranja u Palati Srbija prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je građanima čestitao dolazak jednog od najvećih bankarskih sistema u svetu, i istakao da se time očekuje rast investicija u našu zemlju.

“Ovaj dan upamtićemo kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, koa ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim oblastima, ekonomskim i bankarskim posebno”, rekao je Nikolić na svečanosti u Palati Srbija.

Dolaskom “Bank of China” očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje železare u Smederevu. Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo Hestila, srpska železara će “poslovati bolje nego ikad u svojoj istoriji”, rekao je predsednik.
BankaKineSrbija1

“Saradnja Srbije i Kine je sveobuhvatna, i kao takva postaje primer svima kako bi trebalo da sarađuje država sa državom, bez obzira na vličinu, moć, udaljenost, primer kako mi to vidimo i u čemu prepoznajemo budućnost u bilateralnim odnosima”, rekao je Nikolić.

Ministar finansija Dušan Vujović istakao je da su otvaranjem banke srpsko-kineski odnosi ušli u novu fazu. “Kineska banka treba ne samo da podrži kineske kompanije već i da srpskim približi kinesko tržište”, rekao je Vujović.

Izvor: N1, RTS, Beta

Foto: printskrin