Beograd dobija novi most

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

U okviru srednjeg magistralnog prstena u Beogradu uskoro će početi gradnja još jednog mosta na Dunavu, kod Ade Huje, kaže gradski urbanista Milutin Folić.

Novi most kod Ade Huje je neophodan kako bi se Pupinov most između Zemuna i Borče spojio sa Zrenjaninskim i Pančevačkim putem.

Gradnja mosta preko Ade Huje, koji će biti dug nešto manje od tri kilometra, prema prvim procenama, trebalo bi da košta oko 180 miliona evra.

“Preko špica Ade Huje, nizvodno od sportskih sadržaja, proći će most sličan mostu na Adi Ciganliji, a trebalo bi da poveže saobraćajnicu koja ide oko pančevačke strane Beograda”, rekao je Folić Tanjugu.

Most bi se gradio u četiri faze, od Pančevačkog puta do obaloutvrde, zatim do Ade Huje i na kraju do Višnjičke ulice i Slanačkog puta.

Izgradnjom tog mosta bi u potpunosti bio završen srednji magistralni prsten u Beogradu, kaže Folić i podseća da se završava i spoljni prsten, odnosno obilaznica oko Beograda, kao i unutrašnji magistralni prsten koji se razvija, takođe, preko mosta na Adi Ciganliji zajedno sa srednjim prstenom.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Шошић

    Које саобраћајнице повезује тај мост?
    Ту је слепо црево, односно није повезан Смедеревски пут, преко Миријева нема капацитет саобраћајница, односно морао би да се гради нови савремени пут новом трасом да би се повезао са обилазницом код Лештана, а и од Лештана не постоји добро пропустни пут до Бубањ Потока.
    Ако је сврха да се лева страна Дунава повеже са Београдом има сврхе.

  2. Peketzar

    Odlicna ideja skoro sam prolazio tuda i pitao se sto nema mosta na tom mestu. Brze bi se stizalo u Mirjevo na Konjarnik Banjicu i ka Avali ali i auto-putu. Slanci su veliki potencijal za sirenje ali plansko novog naselja sa modernim i sirokim bulevarima.