Bicikl potencijalni hit u turističkom biznisu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Odmor uz rekreaciju na biciklima postao je svetski turistički hit koji u Evropi praktikuje i traži oko 20 miliona rekreativnih i sportskih biciklista.

To su dovoljno dobri razlozi zbog kojih su porodični vlasnici apartmana Splitsko-dalmatinske županije spremni deo tog prometa da skrenu i u svoje apartmane, koji će od ovoga leta imati oznaku “bed&bike”.

Biće to znak da su spremni da pruže specifičnu uslugu biciklistima, brinu se o njihovim biciklima ili im osigurati iznajmljivanje svojih, ali i sve prateće usluge, uključujući i domaće bajk-vodiče koje strane agencije sve više traže.

Jer, vlasnici ugostiteljskih objekata su iz iskustva onih koji su kao pioniri u turističkim mestima nabavili bicikle i ponudili ih u najam svojim gostima prethodnih sezona shvatili da im to osigurava sasvim pristojnu dodatnu zaradu u njihovim apartmanima, i to bez preteviše truda, piše Slobodna Dalmacija.

Bicikli se, naime, iznajmljuju dnevno po ceni od 90 do 170 kuna, pa se tako sa desetak bicikala za iznajmljivanje svakog dana može zaraditi i do 2.000 kuna, odnosno oko 270 evra.

Šta više, oni koji su uložili u tu vrstu prevoza i nabavili po stotinjak bicikala za iznajmljivanje turistima, zarade dnevno mnogo više nego vlasnici apartmana.

Da se ne radi tek o prolaznom hiru savremenih gostiju koji su se odjednom setili rekreacije na dva točka tokom odmora, pokazuju podaci prema kojima je u Nemačkoj čak dva miliona turista koji putuju u inostranstvo kao cikloturisti, a čak 5,7 miliona Nemaca je jednom u protekle tri godine bilo na odmoru s vožnjom bicikla.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay