Bitkoin “osvaja” Japan

PinterestFacebookTwitterShare

Bitkoin (bitcoin) bi mogao da doživi pravi “bum” u Japanu, gde se trgovci užurbano pripremaju da usvoje plaćanje najpopularnijom virutelnom vlautom na svetu.

Zahvaljujući partnerstvu dve bitkoin menjačnice sa lokalnim kompanijama, do leta više od 260.000 japanskih trgovina primaće bitkoin kao sredstvo plaćanja.

U Japanu će uskoro započeti probni period testiranja plaćanja u trgovinama putem bitkoina, koje će provesti različite kompanije.

Pre svega, to će biti omogućeno zahvaljujući sklapanju partnerstva između velikog lanca trgovina Bic Camera i jedne od najvećih japanskih bitkoin menjačnica Bitflier.

U početku će probno plaćanje bitkoinom započeti na dve lokacije Bic Camera trgovačkog lanca u Tokiju. Ako se tamo mogućnost plaćanja bitkoinom pokaže uspešnom, lideri Bic Camera lanca će razmisliti o proširenju mogućnosti plaćanja na veći broj svojih poslovnica.

Japanski mediji prenose da trenutno u Japanu ima oko 4.500 trgovina koje prihvataju bitkoin kao sredstvo plaćanja za usluge i proizvode.

Izvor: Agencije