BIZNIS IZ SNOVA: Fudbalski menadžer sa “debelom” provizijom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Twitter printscreen

U jednom od najvećih fudbalskih transfera u istoriji, teškom preko 100 miliona evra, kada je Francuz Pol Pogba iz Juventusa prešao u redove Mančester Junajteda, “najsrećniji kraj “izvukao menadžer.

Transfer Pogbe bio je prava sapunica prošlog leta koja je imala hepi end za sve strane. Ali, najbolje u celoj priči prošao je Pogbin menadžer Mino Raiola, koji je od rekordnog transfera od 105 miliona evra dobio 49 miliona provizije.
PolPogba

Ta informacija objavljena je u knjizi “The Football Leaks: Prljavi poslovi u fudbalu”, koju su prošle nedelje objavili novinari lista Špigl.

Za ovaj transfer zainteresovala se i FIFA, koja je odmah zatražila dokumentaciju od Mančestera da vidi ko se gde i kako ugradio.

Prema navodima iz spomente knjige, Raiolin deo kolača odštete iznosio je 27 miliona evra, a preostali iznos naplatiće od 22 miliona evra naplatiće u ratama od Mančestera, zahvaljujući odredbama koje je ubacio u Pogbin ugovor.

“Ne komentarišemo pojedinačne ugovor. FIFA poseduje sve dokumente od trenutka kada je transfer zaključen”, izjavio je ovom povodom portparol Mančestera.

Raiola je jedan od najuspešnijih fudbalskih menadžera, a pored Pogbe, zastupa Ibrahimovića, Lukakua, Balotelija…

Mino govori čak sedam jezika što mu je pomoglo da izgradi karijeru superagenta. Na transferima je “obrnuo” oko 500 miliona evra, a svojim pulenima je uvek dogovarao sjajne ugovore, a sebi odlične provizije.

Izvor: Alo

Foto: Twitter printscreen