Bubanj potok nikao divlje, sad čeka odobrenje za rušenje

PinterestFacebookTwitterShare

Rampa Bubanj potok čeka odobrenje da bi je srušili, pišu Večernje novosti u današnjem štampanom izdanju, a prenosi “B92”. Naplatna rampa Bubanj potok je pre više od 30 godina građena bez dozvole, a sada je potrebna dozvola da bi je srušili.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je za taj list da je još početkom maja izabran izvođač radova koji će demontirati stare kućice za inkasante, ali da se čeka “zeleno svetlo” iz Ministarstva građevinarstva.

Prvi čovek Puteva očekuje da će do petka dobiti dozvolu, a od ponedeljka bi trebalo da startuje i bager.

Raspisali smo tender za izvođača radova na kojem su izabrana preduzeća Jedinstvo i Novi Pazar put. Imamo nekih problema, ali to ćemo završiti za dva do tri dana. Čekamo dozvolu za privremeno rešenje saobraćaja prilikom rušenja naplatne stanice. Rešićemo to sa Ministarstvom građevinarstva i najkasnije od ponedeljka ćemo početi da radimo”, priča Drobnjak.

Direktor Puteva Srbije kaže da je predviđeno da radovi traju mesec dana i napominje da će biti završeni pre letnje sezone. On ističe da je taj potez dosta širok, jer su naplatne rampe bile u dva nivoa, pa će biti dovoljno prostora kako bi saobraćaj mogao normalno da funkcioniše i tokom radova.

Radovi na uklanjanju stare stanice obuhvatiće pripremu, rušenje i raščišćavanje terena, a izvodiće se u čak 12 faza. Vrednost radova procenjena je na oko 1,5 miliona evra.

Naplatna stanica kod Bubanj potoka prestala je sa radom 13. aprila, kada je otvorena nova rampa kod Vrčina.

Izvor: BIZLife/B92