Čadež: Ana Brnabić razume probleme privrede

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: PKS

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas kao veoma izuzetno to što mandatarka i buduća premijerka Ana Brnabić do poslednjeg detalja razume probleme privrede i zna kako oni mogu da se reše.

Čadež je gostujući na RTS-u naveo rekao i da mu se čini da je ova preraspodela dobra, da će vlada biti fokusirana na privredna, ali i na rast bruto nacionalnog dohotka, što zahteva argažman vlade 24 sata.

“U vladi morate da se bavite različitim pitanjima, strateškim, političkim, ali kada imate fokus na privredi i raspoređujete ta pitanja na ključne ljude, rad može da bude više nego efikasan”, rekao je predsednik PKS.

Čadež je izrazio zadovoljstvo procesom konstituisanja skupštine privrednih komora, što je između ostalog važno i za povratak privrede u institucije.

Prema njegovim rečima, za privredu je ključno da se radi na smanjenju poreza i doprinosa, i poreza na dobit preduzeća.

“Radimo i na svakom kapilarnom pravilniku koji olakšava poslovanje, kako bi privrednici ostali konkurentni proizvođačima u regionu”, rekao je Čadež.

On je takođe izrazio očekivanje da bi problem malinara mogao da bude rešen na sledećem sastanku zakazanom za 3. jul, i ocenio da je dobro da se dijalog odvija u PKS prvi put u 17 godina, i da je taj dijalog sazvao ministar poljoprivrede.

Izvor: Beta

Foto: PKS