Crnogorski ministar “siguran” u Ruse

PinterestFacebookTwitterShare

Crnogorski ministar inostranih poslova Srđan Darmanović kaže da je siguran da će ruski turisti nastaviti da dolaze u Crnu Goru i pored kampanje ruskih državnih medija kojom pokušavaju da ih odvrate od te turističke destinacije.

Darmanović je novinarima u Podgorici kazao da je “siguran” da će ruski turisti nastaviti da dolaze u Crnu Goru i da nesuglasice dve države oko NATO “neće ozbiljnije uticati” na turizam.

“Sigurni smo da će i ruski, kao i drugi turisti nastaviti da dolaze u Crnu Goru i na Jadransko more”, kazao je Darmanović i podsetio da desetine hiljada ruskih turista svake godine poseti Crnu Goru i poručio da su oni i dalje dobrodošli.

Ruski državni mediji poslednjih dana emitovali su reportaže s porukom da turisti iz Rusije ne bi trebalo da dolaze u Crnu Goru koju opisuju kao zemlju koju “ruski biznis napušta” i u kojoj “turizam nazaduje, a oslobođeno mesto veoma brzo zauzima kriminal”.

Ruske agencije: Aranžmani za Crnu Goru povećani

Ruske turističke agencije demantuju nedavne navode ruskih državnih televizija da Crnoj Gori preti teška ekonomska kriza, uključujući i turistička zbog ulaska zemlje u NATO i navode da je situacija potpuno drugačija, saopštio je portal Tourprom.ru.

Portal koji mesečno ima oko milion pregleda, navodi da je anketa sprovedena među turističkim agencijama pokazala da je potražnja za aranžmanima u pretprodaji porasla nekoliko puta, a da su za neke hotele aranžmani već rasprodati.

U kompaniji Ruski ekspres su uvereni da “reportaža TV Rusije nije tačna” i potvrđuju da postoji stabilan rast interesa i potražnje.  Turistički operator TUI takođe je registrovao rast potražnje za Crnom Gorom i naveo da je Crna Gora u trojci lidera po prodaji aranžmana.

Izvor: Beta