Dali pomen fabrici (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Krug

Bivši radnici kraljevačke Fabrike vagona na neobičan način su se oprostili od svog nekadašnjeg preduzeća, u kom je većina njih provela ceo svoj radni vek.

Njih pedesetak okupilo se da bivšem uništenom preduzeću zapale sveću i popiju nešto za dušu, pored umrlice koju su za ovu priliku odštampali na kojoj piše: “Fabrika vagona, koju su gradile mnoge generacije, definitivno umrla u 81-oj godini, na žalost bivših zaposlenih i građana Kraljeva, a na radost tajkuna i lokalne vlasti”.
FabrikaPomen

“Verovatno će nas optužiti za neko skrnavljenje, ali ovim socijalno-umetničkim performansom želeli smo da pokažemo koliko smo razočarani nebrigom nadležne republičke i lokalne vlasti”, kaže Dragan Mitrović, predsednik Inicijative za prava radnika.

Bivši radnici Fabrike vagona su upozorili sve lokalne političare da ne pokušavaju da skupljaju jeftine poltičke poene i da radnicima, kako kažu, ne prodaju mačku u džaku, jer će bivši fabrikanti insistirati samo da država postupi u skladu sa ugovorima koje im je ponudila kada su napuštali preduzeće, mnogo pre proglašenja stečaja.

Bivši radnici Fabrike vagona traže da im država isplati neisplaćene zarade, odnosno oko 700.000 dinara po radniku.

Izvor: Krug

Foto: Krug