Dani Beograda u Moskvi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, Beoinfo printscreen

U prestonici Rusije otvorena je manifestacija “Dani Beograda u Moskvi” na kojoj se Moskovljanima predstavljaju investicioni, turistički, kulturni i sportski potencijale, kao i deo kulturnog nasleđa glavnog grada Srbije.

Svečanom otvaranju konferencije posvećene razvoju poslovne saradnje između Beograda i Moskve, prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i moskovski ministar Sergeja Čerjomina.

Gradonačelnik Beograda je istakao da dve bratske zemlje zaslužuju da odnose unapređujemo iz dana u dan, iz meseca u mesec, iz godine u godinu.

Moskva je jedan od najvećih i najvažnijih prestonica na svetu i želja nam je da Beograd bude rame uz rame sa njom i drugim sličnim metropolama, istakao je Mali, podsetiviši da je prva ovakva manifestacija održana pre više od dve decenije, ali da će ovogodišnja biti još sadržajnija.
BGD-MoskvaBEOINFO

“Beograd se veoma aktivno razvija, realizujući veoma perspektivne projekte. Pitanja metroa i ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu takođe su veoma atraktivna i zato je važno da preduzeća i investitori međusobno komuniciraju”, naveo je Čerjomin.

On se osvrnuo i na brojne nastupe naših umetnika koji su planirani, ali i na sportska takmičenja, zaključujući da će pobedu zasigurno odneti – naše prijateljstvo.

Od Iskona do Bregovića

Prvi “Dan Beograda u Moskvi” svakako je obeležila modna revija modne kuće “Iskon mode”, čiji odevni predmeti su postali već nadaleko poznati po svom kvalitetu, ali i ručnoj izradi i modernom dizajnu inspirisanom tradicijom.

Iskon je Moskovljanima premijerno predstavio najnoviju FW Collection 2017-18 kao i novu liniju u okvirnu ISKON mode benda – PREMIUM SCARF.

U okviru manifestacije, 26. maja predviđena je poseta Muzeju Nikole Tesle u Kulturnom centru “ZIL”, kao i izložbi fotografija “Beograd u Moskvi”.

U centru Moskve biće otvoren “Beogradski kutak”, u kojem će nastupiti folklorni ansambl “Talija” i dečji kolektiv “Kosovski božuri”, a nakon toga sledi filmski festival Emira Kusturice. Poslednjeg dana, 27. maja, u parku Gorki veliki koncert održaće Goran Bregović.

Izvor: Beoinfo, BIZLife

Foto: Pixabay, Beoinfo printscreen