De Niro bacio oko na imovinu SFRJ

PinterestFacebookTwitterShare

Pitanje deobe preostale 51 nekretnine bivše Jugoslavije u inostranstvu, vredne 110,6 miliona dolara, biće tema sastanka Mešovitog komiteta zemalja-naslednica, najverovatnije krajem aprila.

Srbiji, prema tom sporazumu, od ove imovine pripada 39,5 odsto, odnosno 43 miliona dolara, piše Politika.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da tačan datum održavanja 19. sastanka Mešovitog komiteta za raspodelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ još nije utvrđen i da su u toku konsultacije, ali da je bilo ideja da to bude krajem aprila ili sredinom maja.

Odalović je za Politiku rekao da na beogradskom sastanku nije realno očekivati i konačan dogovor o preostalim nekretninama, ali da ipak očekuje napredak u deobi nekih objekata.

Kako se navodi, posao koči i činjenica da imovina još nije u potpunosti popisana.

List dodaje da bi beogradski sastanak trebalo da “pogura” prodaju pet najvrednijih objekata u Njujorku, Tokiju, Bernu i Bonu, čija se vrednost procenjuje na 70 miliona dolara.

U Njujorku se nalaze dve najatraktivnije nekretnine, od kojih je jedna šestosobni dupleks na Park aveniji, na koji su, prema pisanju američke štampe, “bacile oko” i filmske zvezde Robert de Niro i Džek Nikolson, piše POLITIKA.

Izvor: Politika, Agencije