Direktor Hunan grupe obišao RTB Bor

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Generalni direktor kineske kompanije Hunan gold group Čen Ze Lu posetio je Rudarsko-topioničarski basen Bor i rekao da se nada uspešnoj saradnji, saopštilo je borsko preduzeće.

Posle razgovora s generalnim direktorom RTB Blagojem Spaskovskim, predstavnici kineske kompanije za proizvodnju bakra, zlata, antimona, olova i drugih metala, čije je sedište u provinciji Hunan, razgledali su površinski kop “Veliki Krivelj”, flotaciju, novu topionicu i fabriku sumporne kiseline.

“Tehnologija i kopovi koje smo videli ostavili su dubok utisak na nas. Zato se nadam da ćemo ostvariti uspešnu saradnju sa Borom, na obostranu korist”, rekao je Čen Ze Lu, generalni direktor Hunan grupe za zlato.

Ističući stručnost sagovornika, direktor RTB je rekao da Boru “nedostaje kapital za otvaranje sopstvenih rudnika i pun kapacitet nove topionice”.

“Prerada sopstvenog koncentrata donosi znatno veću zaradu od one koju ostvarujemo uslužnom preradom sirovine iz uvoza”, dodao je Spaskovski.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 3

  1. "rtb bor"

    ЧУДО! Својевремено РТБ Бор су посећивали премијери и председници држава, министри и амбасадори. Сада челник комбината прима привредне делегације. У задњем периоду то су делегације фирми из Кине. Бојим се, када им Спасковски објасни привређивање, рударење и металургију бакра у РТБ Бор, збуњени више се не врате. Ова туристичка путовања назови кинеска делегација произвођача бакра послужи Спасковском да изнесе бомбасту информацију, својствена само њему, да је продао РТБ Бор и то за баснословну цену. Он је раније објавио да комбинат, на ком је челу, вреди изнад милијарду евра. Да будем конкретан стварна вредност РТБ Бор је око четиристотина милиона долара, а дуговања изнад милијарду сто милиона евра. Тим цифрама, ако сме, презентираће свом шефу. Можда се деси да се и опече!

  2. Dr Miggyy

    Још један хвалоспев челника РТБ Бор. Он је изјавио да до краја године Кинези улазе у РТБ Бор. Добро је што није их задржао да уопште не излазе, овако он их је збунио резултатима и успесима са производњом и профитом. па се поставља питање да ли ће они наћи свој интерес у компанији која бајковито послује и неће им бити јасно зашто се онда продаје. У осталом, све ће се чути?

  3. Bor Boranin

    Још један хвалоспев челника РТБ Бор. Он је изјавио да до краја године Кинези улазе у РТБ Бор. Добро је што није их задржао да уопште не излазе, овако он их је збунио резултатима и успесима са производњом и профитом. па се поставља питање да ли ће они наћи свој интерес у компанији која бајковито послује и неће им бити јасно зашто се онда продаје. У осталом, све ће се чути, a да ли ће се исплатити пузање ΛV пред кинеским државницима?