Direktor škole “s jakim razlogom” zaposlio familiju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu Metodija Čipeva, direktora Osnovne škole iz Bosilegrada “Georgi Dimitrov”, jer je zaposlio svog sina, brata od tetke i zeta.

Čipev se žalio na odluku navodeći da je morao da zaposli članove porodice jer niko ne želi da dođe u Bosilegrad da radi.

Direktor škole kaže da je sporan stav Agencija da je sukob interesa to što je posao ložača u školi dobio njegov brat od tetke. Čipev kaže da je konkurs bio raspisan, a da se samo rođak prijavio za posao, objavile su Južne vesti.

“Niko se nije javio na taj konkurs. E, sad, ja sam u problemu i ako primim i ako ne primim. Ako ne primim, nemam ložača, ako primim onda sam u sukobu interesa”, rekao je Čipev.

Dodaje da je svestan da je Agencija u pravu što se tiče njegovog sina, koji je dobio posao stručnog saradnika logopeda-defektologa i zeta koji je zaposlen kao nastavnik građanskog vaspitanja.

Međutim, kaže da su oni zaposleni van konkursa “zbog hitnosti posla i zabrane zapošljavanja”.

“Pa sad je zabrana zapošljavanja u celoj Srbiji, tako da nismo mogli da raspišemo konkurs. Ali zbog hitnosti, jer nam fali kadar, morali smo da zaposlimo i njih dvojicu. Ja znam da sam u sukobu interesa tu, ali šta da radim? Niko neće da živi i radi u Bosilegadu”, ističe Čipev.

Izvor: N1

Foto: Pixabay