Đoković uskoro “aligator”?

PinterestFacebookTwitterShare

Novak Đoković postaće zaštitno lice renomirane kompanije za proizvodnju sportske opreme Lakost (Lacoste), prenose francuski mediji.

Kompaniju Lakost osnovao je 1933. godine teniser Renea Lakosta kog su američki mediji prozvali “Aligator” pa otud i logo, i teniser Andrea Giljera, a proizvodi odeću, obuću i parfeme.

Drugom teniseru sveta ugovor sa akutelnim sponzorom, japanskim brendom Uniklo (Uniqlo), ističe 30. juna, a prema pisanjima medija nijedna od dve strane nije zainteresovana za produžetak saradnje.

Kako navode francuski elektronski mediji, saradnja će biti ozvaničena u maju pred Rolan Garos, ali nisu poznati finansijski detalji, kao ni dužina ugovora.

U poteri za potpisom Srbina bio je i američki Najk (Nike), ali je sva prilika da su ljudi iz Lakost uspeli da budu brži i obezbede da se njihovim zaštitnim licima pridruži i jedan od najboljih igrača u istoriji “belog sporta”.

Najboljeg srpskog sportistu u istoriji je pre Unikla oblačio nemački Adidas, odnosno italijanski Serđo Takini (Sergio Tacchini).

Godišnji prihod popularnog “Aligatora” je oko 500 miliona evra. Francuski proizvođač je i jedan od generalnih sponzora nekoliko značajnih turnira, od kojih je svakako najveći Završni Masters u Londonu.