Đorđević: Migovi ni više ni manje od 180 miliona evra

PinterestFacebookTwitterShare

Remont i modernizacija deset lovačkih aviona Mig-29 Srbiju neće koštati ni više ni manje od 185 miliona evra, kaže ministar obrane Zoran Đorđević.

“Mi smo opredelili 185 miliona za projekat 10 Migova 29. Tih deset Migova 29 ne košta 185 miliona evra. Tih 185 miliona evra je podeljeno u tri faze. Prva i druga faza je predeksportna priprema, dolazak ovde i produženje resursa na narednih 14 godina”, rekao je Đorđević na skupu “Finansiranje bezbednosti za 21 vek”.

On je rekao da je u okviru tih para predviđeno da u narednih 14 godina postoji odgovarajući broj remontovanih motora, agregata i sve što je potrebno za neku normalnu upotrebu u tom periodu.

“To je ta cifra. Ostatak para do 185 miliona je modernizacija na nivo SM, sa naoružanjem i opremom… Državu Srbiju to neće koštati ni više ni manje”, kazao je Đorđević.

Đorđević je rekao da u Ministarstvu odbrane postoji procedura kako se troši novac i naveo da od ove godine u sektoru za finansije postoji i odeljenje koje se bavi kontrolom.

“To je nešto novo. To je novost i za zemlje u EU. Jedino mislim da u samom NATO postoji odeljenje koje se bavi kontrolingom”, naveo je on.

Izvor: Beta