X

Poslovne vesti

Drakulić: Budućnost razvoja Srbije su mala i srednja preduzeća (VIDEO)

Zoran_Drakulic
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Iako je napravljen izvestan pomak u prethodne dve godine, u srpskoj privredi je i dalje prisutno dosta velikih problema, koji muče i velike i male privrednike, kaže za BIZLife predsednik Kluba „Privrednik“ Zoran Drakulić.

Drakulić je učestvovao na panelu u okviru prolećnog Vivaldi foruma na kom su, kako je rekao, locirani ti glavni problemi i ono što bi trebalo uraditi u budućnosti da bi se povećale investicije u Srbiji, bez kojih nema rasta društvenog proizvoda.
MSMpanelDrakulic

Da bi se osetio nekakav boljitak, prema njegovim rečima, nivo ukupnih investicija trebalo bi da bude najmanje 4 milijarde evra godišnje, a rast mora biti preko 5 posto.

Budućnost razvoja Srbije su i mala i srednja preduzeća, koja bi trebalo obučiti u šta da ulažu, ali i omogućiti im i jeftine stimulacije, kaže Drakulić, osvrnuvši se na njegovu nedavnu izjavu da je „bolje uložiti 100 miliona evra u male i srednje firme nego baciti taj novac u RTB Bor koji mora biti profitabilan„.

Drakulić, takođe, smatra da srpska dijaspora nije dovoljno uključena u privredne aktivnosti u Srbiji.

Ističući da je dijaspora najveći partner jer godišnje u Srbiju „upumpa“ oko četiri milijarde evra, Drakulić kaže da je želja srpskih privrednika da se formira jedan fond u koji bi oni uložili novac i tražili partnere u dijaspori da investiraju zajedno u određene projekte.

„Mislim da bi njima bilo lakše da ulažu svoj novac, ako znaju da su u to uključeni najbolji privrednici iz Srbije“, jasan je Drakulić.

Povezane vesti

MSMBakicMetalacMisa

VIVALDI FORUM: Kuda ide srpsko društvo?

Ovogodišnji prolećni Vivaldi forum Mokrogorske škole menadžmenta počeo je zanimljivim panelom „Kuda ide srpsko društvo?“, a učesnici panela bili su jedan filozof,

Izvor: BIZLife

Foto: N1 screenshot