• English
X

Poslovne vesti

Drašković kupio Vršačke vinograde i otvara fabriku Juvitana u Trebinju

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik „Swisslion Takovo“ Rodoljub Drašković će u Trebinju u aprilu otvoriti fabriku dečije hrane Juvitana, a tokom ove godine planira da investira i u manje razvijene hercegovačke opštine, za što je već angažovao stručne timove koji su zaduženi za idejne projekte.

Drašković je za poslovni portal „Hercegovina press“ potvrdio da je priprema pogona za dečiju hranu u završnoj fazi, a da bi do marta trebalo da budu završena i ispitivanja ovog proizvoda koja su najvišeg nivoa zdravstvene ispravnosti i kvaliteta.

Drašković planira i realizaciju novog projekta dečje kozmetike, konfekcije i higijenske zaštite.

Povezane vesti

On je rekao da je Srbija  i dalje prioritet Poslovnog sistema „Swisslion Takovo“. U ovu zemlju godišnje se investira više od 10 miiona evra, a u 2017. godini je planiran projekat revitalizacije srpskog tržišta i privredni rast od oko 20 posto.

„U Srbiji trenutno imamo 160 maloprodajnih objekata. Ovu godinu moramo završiti sa 250 i približiti se vodećim multinacionalnim kompanijama koje se bave trgovinom“, naglašava Drašković.

Povezane vesti

Jasno su zacrtani projekti razvoja tržišta i po fabrikama i to je jedna tehnološka nadogradnja objašnjava Drašković i dodaje da oni uključuju podizanje nivoa tehnologije, robotizacije, osavremenjavanja po najvišim standardima.

„Imamo interes i da kupimo Vršačke vinograde i da podignemo taj brend, da im vratimo stari sjaj. Nisam siguran da ćemo ostvariti taj naš cilj, s obzirom da iz više različitih izvora stižu informacije da se oko Vršačkih vinograda vode „prljave igre“ i da se praktično namješta prodaja u stečaju određenim akterima koji kupuju imovinu da bi na njoj zaradili, a ne da bi ostvarili privredni cilj- cilj razvoja proizvodnje, stvaranja brendova, osvajanja tržišta, zapošljavanja naroda“, dodaje Drašković.

_________________________________________________________

POSLEDNJA VEST

Drašković kupio „Vršačke vinograde“

Vlasnik “Swisslion” Rodoljub Drašković, kupio je u petak “Vršačke vinograde” za 575 miliona dinara. Početna cena je bila 480,2 miliona dinara, što je polovina trenutne procenjene vrednosti, javljaju Novosti.

“Vršački vinogradi” su u stečaju od novembra 2015. godine, a pre toga su bila tri neuspela tendera za prodaju.

Na spisku imovine je 206 objekata, 516 parcela i 140 vozila.

______________________________________________________________

On podseća da je prošle godine „Swisslion“ od Bambija kupio fabriku čokolade Banat iz Vršca koja je bila pred gašenjem, a da je danas u tom pogonu zaposleno sto osamdeset ljudi koji rade u tri smene i redovno primaju platu.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife/Novosti/Hercegovina press