Električni VW koštaće kao i klasični modeli

Volkswagen_BetaAP.jpg
PinterestFacebookTwitterShare

Nemački Folksvagen (Volkswagen – VW) najavio je da će vozila iz nove generacije električnih automobila, koja će lansirati od 2020, imati slične cene kao modeli sa konvencionalnim motorima.

Cilj je da vozila na struju budu što pristupačnija prosečnom kupcu, što će dovesti do masovnije upotrebe električnih automobila.

U razgovoru s novinarima na sajmu automobila u Šangaju, šef odeljenja VW za razvoj električnih automobila, Kristijan Senger, izjavio je da je postignut značajan napredak u smeru sniženja cene vozila na struju koja su danas preskupa za većinu potencijalnih kupaca.

„Sniženje sadašnjih cena modela na struju do nivoa automobila sa klasičnim motorima predstavljaće revoluciju u automobilskoj industriji, jer će električni modeli moći da postepeno zamene vozila sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem“, kaže Senger za Car Advice.

VW planira da će do 2025. godišnja proizvodnja i prodaja modela na struju dostići tri miliona vozila, a jedini način da se ovaj cilj realizuje jeste da se kupcima ponudi razumna prosečna cena električnog automobila.

Izvor: SEEbiz