Er Srbija lider u avioprevozu

PinterestFacebookTwitterShare

Air Transport World (ATW) proglasio je srpskog nacionalnog avioprevoznika Er Srbiju za jednog od lidera na tržištu aviokompanija (Airline Market Leader) za 2017. godinu.

Nagrade ATW, globalnog medija koji prati zbivanja u aviokompanijama širom sveta, za avioprevoznike uspostavljene su 1974. godine i privlače stotine nominacija za avio-prevoznike svake godine.

Urednički tim ATW odabrao je srpsku aviokompaniju zbog njenog izvanrednog napretka tokom poslednje tri godine, koji je kulminirao u junu 2016. godine, pokretanjem direktnih letova za Njujork, čime je Er Srbija postala jedina aviokompanija u Jugoistočnoj Evropi koja nudi transatlantske letove za SAD.

“Priča o Er Srbiji veoma je upečatljiva, posebno od prošlogodišnjeg pokretanja direktnih letova za Njujork – oživljavanja stare vazdušne veze i unošenja novog života u tržište koje je bilo izgubljeno duže od dve decenije.”

Čestitam Er Srbija timu na njegovim dostignućima, navela je glavna i odgovorna urednica ATW Karen Voker.

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali ocenio je da dobijanje ove nagrade pokazuje da Er Srbija ispunjava svoje ciljeve da postane vodeća aviokompanija u regionu, ali i više od toga, pozicionira aviokompaniju na globalnom nivou.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić podsetio je da su letovi za SAD bili cilj kompanije od prvog dana i da je sada usledilo priznanje velikoj posvećenosti da se to i ostvari.

Er Srbija se tako našla u društvu ovogodišnjih pobednika kao što su kompanije American Airlines, United, Singapour Airlines i Volaris, ili Međunarodni aerodrom u Pitsburgu.

Izvor: Beta, BIZLife