Er Srbija “okoliša” oko novih otkaza

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Odluka o eventualnom smanjenju broja zaposlenih u Er Srbiji, koju mogu da donesu Nadzorni odbor i izvršni menadžment kompanije, još nije doneta, rečeno je agenciji Beta u nacionalnom avioprevozniku.

“Usled izražene sezonalnosti u avio-industriji, potreban broj zaposlenih u Er Srbiji se povećava i smanjuje tokom godine. Pored toga, inovacije i različiti kratkoročni projekti takođe mogu da utiču na promene broja zaposlenih u kompaniji, kao što su uvođenje širokotrupnog aviona erbas A330, čarter-letovi tokom letnje sezone, kao i uvođenje Sabre, potpuno nove IT platforme za prodaju i rezervaciju karata”, naveli su u Er Srbiji.

Istaknuto je da u zavisnosti od složenosti procesa i vremena potrebnog da se projekti u potpunosti primene, zavisi i dužina angažovanja stručnjaka.

Po pisanju lista Danas, Er Srbija planira da otpusti još 100 radnika i otkaže zakup prostorija u novobeogradskom naselju Belvil pa će se menadžment kompanije preseliti u zgradu nekadašnjeg JAT, na aerodromu Nikola Tesla.

Er Srbija, kako je agenciji Beti rečeno, ostaje u zgradi Belgrade Business Centre (BBC), koja se nalazi u naselju Belvil.

“Kada je reč o poslovnom prostoru koji Er Srbija poseduje na Aerodromu, plan je da se taj prostor iskoristi za objedinjavanje pojedinih službi koje trenutno posluju na različitim lokacijama, a u cilju postizanja bolje efikasnosti i racionalizacije troškova”, navode u Er Srbiji.

Izvor: Beta

Foto: Beta