Fabrika kvasca iz Sente dobila novog vlasnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Međunarodna kompanija Lesafr (Lesaffre) danas je saopštila da je kupila fabriku kvasca u Senti koja je u vlasništvu američke grupacije Altek (Alltech).

Tom transakcijom, kako je navedeno, Altek nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti, dok će Lesafr učvrstiti vodeću poziciju na rastućem tržištu ekstrakta kvasca.

“Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, SAD, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca”, rekao je generalni direktor Lesafr grupe Antoan Bol.

Fabrika kvasca u Senti će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane.

“Zadovoljni smo što ovu fabriku prodajemo porodičnoj grupaciji koja je medjunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga. Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili”, rekao je generalni direktor Alteka Olrik Blejk.

Lesafr zapošljava 10.000 ljudi u 50 zemalja i ima godišnji promet od dve milijarde evra. U Srbiji ima komercijalnu firmu u Beogradu sa više od 20 zaposlenih.

Kompanija Altek je 2002. godine preuzela fabriku kvasca Fermin u Senti.

 

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Gaga Gangule

    10000 radnika u 50 zemalja, to je prosečno 200 radnika po zemlji. Kod nas ih ima više od 20, što znači manje od 30. Lepo, samo da raste BDP

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.