Fabrika Leoni zvanično otvorena, ali da li ima proizvodnje?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Da li su kablovski sistemi počeli da se proizvode u niškoj fabrici Leoni ili će još neko vreme, nakon što je taj pogon u subotu zvanično otvorio predsednik Aleksandar Vučić, biti potrebno da se pričeka na punu proizvodnju.

Iz Leonija na tvrdnje da je pogon otvoren samo zbog posete Vučića odgovaraju da nije, da je otvoren 1. jula, da je angažovano stotinu radnika, ali ne i na kojim poslovima, piše sajt “N1“.

“Ovo (kabl) je prvi proizvod fabrike Leoni u Nišu, malopre izašao iz ove moderne mašine”, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Da li je taj kabl jedini izašao iz te moderne mašine, pitanje je koje se i treći dan nakon posete predsednika postavlja u Nišu, a evo i zašto. Redakciji “N1” javilo se više onih koji tvrde da je ovde proizvodnje bilo samo u subotu, da inače nema ni proizvodnje, ni radnika i da su vrata fabrike zaključana.

Iz Leonija za “N1” odgovaraju: “Od 1. jula, pogon u Nišu radi svakodnevno, u periodu od 6 do 16 časova radi se na aktivnostima instalacije proizvodne opreme, mašina i održavanja proizvodnog procesa”.

U odgovoru navode i da je u toku validacija proizvodnog procesa i da se nastavlja obuka zaposlenih, ali nema odgovora – da li je zaista proizvodnja pokrenuta samo na jedan dan zbog zvanične posete i da li bismo, da sada uđemo u halu, zatekli radnike.

Na toj lokaciji i dalje je gradilište. Pored “završenih” 6.000 kvadrata, gradi se kompleks od 22.000 metara kvadratnih. Građevinski radnici ne mogu pred kamere, a komšije kažu da osim njih ovde nisu videli nikog, sem u subotu.

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Youtube/Printscreen

Komentari 1

  1. Endi

    Isto kao i sa Mitrosom! Otvorena fabrika danas, sutra prazne hale.