Fiskalni savet ostao u istom sastavu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednik i članovi Fiskalnog saveta biće isti kao i do sada, odlučeno je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj su i izabrani i članovi Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Skupština je ponovo za predsednika Fiskalnog saveta izabrala Pavla Petrovića i članove tog saveta.

Petrović je izabran na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a za članove su izabrani Vladimir Vučković na predlog guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i Nikola Altiparmakov na predlog ministra finansija Dušana Vujovića.

Oni su i u prethodnom mandatu saveta bili na tim mestima.

Skupština Srbije izabrala je četiri člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, dok predloženi kandidat Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević nije izabran.

Na predlog predsednika Srbije, Skupština je za člana Odbora izabrala docenta na Pravnom fakultetu u Beogradu Miloša Stankovića. Na predlog Vrhovnog kasacionog suda izabran je sudija Vrhovnog suda u penziji Slobodan Gazivoda.

Docentkinja na Ekonomskom fakultetu u Nišu Jelena Stanković izabrana je na predlog Državne revizorske institucije, a na predlog Socijalno-ekonomskog saveta izabran je Ivan Kovačević.

Izvor: Beta

Foto: Beta