Gašenje ekspozitura Marfin banke u nekoliko gradova u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Ekspozitura Marfin banke u Boru i u još nekoliko gradova u Srbiji biće ugašene u narednih nekoliko dana, a svi klijenti će biti isplaćeni, rečeno je danas agenciji Beta.

Klijenti te banke se ovih dana masovno prebacuju u druge banke, a pred njenom ekspoziturom u Boru su od ranog jutra dugački redovi.

Iako srpske štediše imaju traume zbog sudbine banaka devedestih godina, u Marfin banci kažu da nema mesta panici.

Banka ima novca za isplatu i svi klijenti koji dođu biće odmah isplaćeni. Osim toga i štednja se podiže po uslovima pod kojima je oročena”, rečeno je Beti.

U martu je saopšteno da je Ekspobanka postala prva češka banka koje je ušla na tržište Srbije, završetkom preuzimanja Marfin banke.

Kako je navedeno, kiparska Sajprus popular banka saglasila se da proda Marfin banku u septembru 2016. godine, a posle dobijanja odobrenja regulatornih organa u Češkoj, Srbiji i Kipru transakcija je završena i Ekspobanka je sada vlasnik 100 odsto akcija Marfin banke.

Najavljeno je da će Marfin banka biti preimenovana u Ekspobanku a da će dosadašnji predsednik Izvršnog odbora banke Borislav Strugarević ostati na toj funkciji.

Izvor: Beta

Foto: Screenshot