Investitor ATP Vojvodina pisao Vučiću: Zašto ignorišete pitanja o privatizaciji?

Ilija_DevicATPVojvodina_BetaDragan_Gojic
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta Dragan Gojic

Investitor Auto-transportnog preduzeća Vojvodina (ATP) Ilija Dević izjavio je danas da premijer Srbije Aleksandar Vučić ignoriše pitanja o privatizaciji ovog preduzeća, iako Evropska komisija kroz taj slučaj i sudske sporove sagledava kompletnu korupciju u pravosuđu Srbije.

Dević je podsetio da je 31. januara uputio otvorena pitanja premijeru Vučiću, kao investitor preduzeća ATP Vojvodina, ali da do danas nije dobio odgovor.

On je ponovo u otvorenom pismu Vučića zapitao zašto direktno iz svog kabineta upravlja sudskim sporovima koji se vode u slučaju privatizacije ATP Vojvodine, i vrši pritisak na pravosuđe, upozoravajući da je u pregovorima EU-Srbija otvoreno i Poglavlje 23, o vladavini prava.

Vlasnik ATP Vojvodine je Vučića pitao zašto je na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) zabranio da bilo ko za medije daje izjave povezane s tim slučajem, a pitao ga je i da li štiti nosioce javnih funkcija koji su članovi njegovog tima i stranke.

„Da li štitite predsednika Srbije, gradonačelnika Novog Sada, predsednika Skupštine Grada Novog Sada, predsednicu Skupštine Srbije, predsednika Pokrajinske vlade, potpredsednike Vojvodine, ili ih ucenjujete predmetom u kojem su jedini ulog moj kapital koji sam sticao punih 35 godina, i sudbina više od 500 radnika koji su nakon stečaja preduzeća ostali bez posla“, pitao je Dević u otvorenom pismu Vučiću.

Dević je podsetio da su on i njegova porodica pod pritiskom, dok „ne fali ni dlaka s glave“ ljudima „koji su pljačkali Srbiju kroz privatizacije“ i za Vučićevog mandata su otvorene istrage protiv njih.

„Oni sada uspešno sarađuju sa vašim (Vučićevim) rođenim bratom i ljudima od vašeg poverenja“, ocenio je Dević.

On je dodao da delegacija Evropske komisije dolazi u Srbiju početkom februara da bi proverila rad na Akcionom planu Poglavlja 23, o vladavini prava.

Izvor: Beta

Foto: Beta Dragan Gojic