ISPOVEST BIVŠEG RADNIKA: Da li je Epl od inovativne, postao DOSADNA kompanija?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

“Prvo što je Tim napravio kao direktor je to da je promenio Epl (Apple) iz tvorca promena u dosadnu kompaniju”, napisao je na Tviteru Bob Barou (Burrough), čovek koji je sedam godina proveo u kompaniji kao voditelj razvoja softvera.

Epl je najveća kompanija na svetu, ali biti broj jedan i nije baš zabavno – tako barem smatra jedan istaknuti bivši zaposleni kompanije, koji je Epl nazvao “dosadnom”, piše Mashable.

Kompanija Epl se često opisuje kao jedna od najtajnijih korporacija na svetu, kojoj su zaposleni jako odani. I baš zato kad bivši zaposleni počne da priča – svi slušaju.

Barou smatra da postoji velika i potencijalno štetna razlika između Stiva Džobsa i Tima Kuka.

“Prvo što je Tim napravio kao direktor je to da je promenio Epl (Apple) iz tvorca promena u dosadnu kompaniju”, napisao je.

Kasnije je pojasnio svoju optužbu, koja se navodno temelji na tome što je Kuk otpustio šefa razvoja softvera kako ne bi imao sukobe u kompaniji. Tvrdi da će pod Kukovim vodstvom doći do kraja sukoba u kompaniji, ali možda čak i inovacija u Eplu. Barou tvrdi da je pod vođstvo novog izvršnog direktora i došlo do eksplozije broja menadžera na srednjem nivou.

“Sve je ovo ekstremni kontrast onome kako je bilo pod Stivom. Tanko, kompetitivno, dinamično”, tvitovao je Barou.

Džobsov stil vođenja bio je dinamičan te je on često vikao na ljude kako bi ih motivisao. Kuk je majstor upravljanja procesima, proizvodnjom i inventarom. Njegov je način govora lakonski i spor, teže ga je pročitati od Džobsa.

Međutim, kako piše sajt Mashable, prema informacijama koje se u javnost plasiraju iznutra, utisak je da se ono što Epl čini Eplom nije promenilo. Još uvek postoji ono što Barou naziva sukobom, ali to se sada zove debata.

Sajt kaže da problem kod Epla nije sukob ili debata. Tajnovita kompanija živi unutar rastuće crne rupe glasina, nagađanja i aluzija. To dolazi u paru s neizbežnom stvarnošću razvoja hardvera.

iPhone ima deset godina te je postavio standard za sve pametne telefone. Snovi o Epl automobilu i Epl TV-u razbijeni su kad su došli u kontakt s marketinškom stvarnošću.

Ako Epl 2017. godine na tržište izbaci sledeću veliku stvar, sve će im biti oprošteno. Ako ne, ljudi će se zapitati – je li Bob Barou ipak bio u pravu, zaključuje Mashable, a prenosi Index.hr.

Izvor: BIZLife/Index.hr

Foto: Beta/AP

Komentari 1

  1. Nikolic Rodoljub,dipl.inz.

    Samo je jedan Stiv Dzobs u prethodnom i ovom milenijumu, naravno dok se ne pojavi novi a to nije sadasnji direktor.