“Još samo 80 km i vozovi ubrzavaju na 100 km/h”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Na železničkom Koridoru 10 otvorena renovirana deonica Ristovac – Vranjska Banja u dužini od 17,7 kilometara.

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom otvaranja modernizovane deonice, investicije vredne 10,5 miliona dinara, a čiji radovi se finansiraju iz kredita Ruske Federacije.

Vučić se zahvalio ruskom preduzeću RŽD internešnal na uspešnoj saradnji na rekonstrukciji srpskih pruga. Uz čestitke na tome što nije probijen nijedan rok, izrazio je uverenje da će se saradnja između Srbije i Rusije nastaviti još uspešnije i aktivnije.

Čini mi se da u voz neki nisu ušli po 30 ili 40 godina, čini mi se da smo počeli da vraćamo poverenje i u železnice i u naše vozove, rekao je Vučić i naglasio da još puno toga treba uraditi, jer nedostaje još samo 80 kilometara da bismo imali ozbiljnu prugu i ozbiljne vozove, koji mogu da se kreću brzinama preko 100 kilometara na sat.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin naglasio je da ruske železnice poslednjih godina aktivno rade sa srpskim kolegama, zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom saobraćaja.

Što se tiče naše ekonomske saradnje, potrebno je da aktivnije razvijemo saradnju u okviru klastera, energetike, poljoprivrede, infrastrukture i građevinarstva – rekao je ambasador Čepurin govoreći o ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je u Vranju da se sastao sa jednim od najvećih i najbogatijih investitora na svetu, koji je zainteresovan da investira u više banja u Srbiji. Među njima su, kako je rekao, Niška, Sijarinska, Bujanovačka i banja Zvonce i objasnio da je njihova želja da sve to kao klaster ponude na tržište.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay