X

Poslovne vesti

„Kazniti one koji su falsifikovali izveštaj Dajnersa“

diners_promo
PinterestFacebookTwitterShare

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da očekuje da pravosudni organi kazne krivce koji su učestvovali u falsifikovanju izveštaja Dajners internešenel kluba iz Beograda.

„Utvrđeno je da se više ne radi o sumnjama o neregularnostima već o flasifikovanim izveštajima Dajners kluba“, rekla je Tabaković novinarima na predstavljanju izveštaja o inflaciji.

Račun Dajners kluba je blokiran zbog falsifikovanih računa koji su otkriveni kada je tu kompaniju preuzimao Erste kard klub. Kartice Dajners koristilo je oko 35.000 građana Srbije.

Povezane vesti

Tabaković je kazala da Dajners, koji u Srbiji posluje od 1992. godine, nije kontrolisala NBS jer je bio registrovan po osnovu Zakona o privrednim društvima, a da je sada podneo zahtev da bude registrovan kao platna institucija.

Po njenim rečima NBS nastoji da trgovci koji su primali Đaners kartice ne budu oštećeni i da ugled te kuće ne bude doveden u pitanje.

Dodala je da NBS očekuje od pravosudnih organa da stave tačku na kompromitovanje finansijske industrije i da budu kažnjeni oni koji su učestvovali u bilo kakavim finansijskim zloupotrebama.

Izvor: Beta