Knot Autofleks ovorio pogon u Bečeju

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Knot Autofleks Jug (Knott Autoflex yug) otvorila je u Bečeju novi pogon u koji je investirano 1,3 miliona evra i u njemu će biti zaposleno 150 radnika.

Otvaranju pogona od 9.500 kvadratnih metara u kojem će se proizvoditi delovi za autoprikolice, prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je izrazio zadovljstvo što je realizovana još jedan nemačka investicija, istakavši da u nemačkim kompanijama u Srbiji, zaključno sa današnjim danom, ukupno radi 33.000 ljudi.

“Očekujem da će uskoro taj broj preći 35.000, a da će u budućnosti iznositi i 50.000 radnika”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da je cilj Vlade Srbije da i u narednom periodu radi na otvaranju novih radnih mesta i privlačenju investitora.

On je rekao i da su javne finansije Srbije stabilne, a “državni novčanik u najboljem redu do sada”. Prema njegovim rečima, “sada treba da se postaramo da novčanici građana budu puniji, što neće biti lako, ali će se ostvariti”.

Kompanija Knot Autofleks Jug od 2003. godine radi u pogonu od 10.000 kvadratnih metara u kojem je sada 210 zaposlenih. Većinski vlasnik kompanije je mađarska grupacija Autofleks Knot.

Izvor: N1, Beta