KONKURS: 10 miliona dinara za stare zanate

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Za pojedinačne subvencije mogu konkurisati privredni subjekti koji imaju sertifikat “otvorene šake” i bave se jednim od 15 tradicionalnih zanata: tkanjem, ćilimarstvom, vezom, terzijskim zanatom, kožuharstvom, opančarstvom, filigranstvom, grnčarstvom, bačvarstvom, kazandžijskim zanatom, kolarstvom, licitarstvom, mlinarstvom i pekarstvom, ikonopisom i izradom tradicionalnih muzičkih instrumenata.

Subvencije su namenjene za zapošljavanje i promociju proizvoda i usluga.

Cilj je očuvanje i unapređenje zanata koji su tradicionalni u Srbiji, povećanje broja zaposlenih koja raspolažu znanjem i veštinama tradicionalnih zanata i promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata.

Ukupan maksimalan broj subvencija koje će Ministarstvo odobriti je 25 i to pet subvencija po 600.000 dinara, 10 subvencija po 400.000 i 10 subvencija po 300.000 dinara, što čini ukupan iznos subvencija od 10.000.000 dinara.

Prijave se mogu dostaviti do 2. juna.

Izvor: Beta

Foto: printscreen