Kostić traži agronome za Ukrajinu, a plata 2.000 dolara

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić kaže da, iako na tržištu postoji veliki broj nezaposlenih agronoma, nema dovoljno stručnjaka.

Iako imate 5.000 nezaposlenih, nemamo dobre agronome, rekao je Kostić na okruglom stolu “Ekonomske i socijalne posledice prodaje poljoprivrednih preduzeća i zemljišta u Srbiji”.

“Ako ima neko u ovoj sali da ih nađe, neka mi kaže. Tražim deset agronoma sa platom od 2.000 dolara da idu u Ukrajinu. Neće. Nema ih. MK Grupa nema problem sa novcem da uloži u jabuke, da uložimo u paradajz. Imamo problem jer nemamo kadrove koji će da implementiraju to što mi već sve znamo.”

Ko god u ovoj sali nađe ljude koji će da naprave paradajz o kom smo pričali, slobodno neka ih predloži. Neka da ime i prezime – neka dođe da radi. A ne “završio sam fakultet, doneo sam diplomu”. Neka pokaže gde je radio i šta je uspeo dosad, rekao je on.

Kostić je potvrdio da je njegova kompanija zainteresovana za PKB, te da smatra da tu firmu treba da kupi neko ko će od nje napraviti profitabilno preduzeće, preneo je N1.

Izvor: N1

Komentari 6

 1. maqu

  Mozda bi agronomi i bili strucnjaci kada bi mogli negde da idu na praxu jer na fakultetu su samo diplomu i dobili. Pokazali bi oni gde su radili i sta su do dsada uspeli da su imali uslova za bilo kakvo zaposlenje. Tako da “gospodin” Kostic bolje unajmi kineze bice jeftiniji i strucniji da mu naprave super zaradu.

 2. Nezaposleni agronom

  Gospodine Kosticu, ja sam dip.ing.poljoprivrede sa diplomom koju nisam kupila, nestrucna kao sto Vi kazete, zato sto od politickih pulena nisam ni dobila priliku negde da radim, radim posao za koji se nisam skolovala pa sam se u toj oblasti lepo snasla.Zamislite samo da je meni i mojim kolegama pruzena prilika za nagodradnju i usavrsavanje!Pristala bih za mnogo manje novca samo da radim ono za sta sam se skolovala ali nazalost, ja imam ime, prezime i diplomu a nisam politicki angazovana zato sto imam i obraz i moral.Pozdrav u ime svih nezaposlenih kolega!

  • mk kurton

   Tako je, svaka cast!

 3. milošević Biljana

  Poštovani gospodine Kostiću, koji inženjer , onako usut da postavim pitanje, kad završi fakultet, pogotovu naš, može da se osposobi za rad u stuci, jer kad dođete na razgovor za posao prvo vam traže diplomu, a onda vas pitaju za iskustv. Gde će da ga steknu dajte nam to objasnite, a ja lično nisan smer koji vama odgovara za taj posao a znam mnoge koji jesu.

 4. Danko

  ja sam slao aplikaciju za prijem u mk grupu, imam potrebno iskustvo u voćarstvu i povrtlarstvu, imam naravno 53 godine, odlicnog sam zdravlja i imam normalnu platu u srbiji, agronom sam i magistar poljoprivrednih nauka. nisam nikada dobio odgovor od mk grupe. ako mk grupa trazi ljude sa iskustvom onda treba da prihvati i njihove godine.

 5. Maja

  Ja sam diplomirani inzenjer poljoprivrede i trazim posao u struci otkad sam zavrsila fakultet, a uz to govorim i dva strana jezika.Na birou u mojoj opstini koja broji vise od 50.000 stanovnika na birou za zaposljavanje bilo je samo nas dvoje agronoma i nismo se zaposlili, taj biro je cista izmisljotina od institucije. Od maminih i tatinih sinova sa kupljenim kojekakvim diplomama i raznoraznih ovakvih i onakvih sa politickim vezama, normalni, kvalitetni ljudi u ovoj zemlji ne mogu da dodju na red. A da ne pricam o stanju u poljoprivredi u ovoj zemlji i o silnim propalim firmama.