Do kraja marta e-podsetnik Vlade

PinterestFacebookTwitterShare

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da će do kraja marta biti uveden elektronski podsetnik na portalu e-Uprave putem kojeg će Vlada Srbije podsećati građane na isticanje njihovih dokumenata.

Ona je za televiziju Pink kazala da tim servisom država pokazuje da menja svoj odnos prema građanima, jer “nije tu da kažnjava, već da podseća”.

“Građani će moći preko portala e-Uprave da se prijave da ih Vlada Srbije podseća kada im ističu lična karta, pasoš, saobraćajna dozvola, registracija”, rekla je ministarka i dodala da elektronski servis neće biti potpun dok se ne završe matične knjige i plaćanje platnim karticama preko portala e-Uprave.

Ana Brnabić je rekla i da se više od 270.000 građana elektronskim putem prijavilo za dobijanje zdravstvene kartice i da zbog velikog broj prijavljenih postoje zakašnjenja, koja će uskoro biti rešena.

Ona je podsetila da je ova godina fokusirana na obrazovanje za IT sektor, navodeći da je “veliki zadatak” uvođenje IT predmeta od petog razreda osnovne škole.

Istakla je da će biti povećane kvote za upis na tehničke fakultete, kao i na one koji su indirektno povezane sa IT sektorom.

Izvor: Beta