KRIZA U FIJATU: Brnabić traži pregovore na najvišem nivou

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FCA

Zbog problema u fabrici Fijat u Kragujevcu, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naložila je da se započne sa pregovorima na najvišem nivou.

Predsednica Vlade trebalo je rano jutros da se sastane sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem i štrajkačkim odborom radnika Fijata, kako bi razgovarali o rešenju problema u fabrici u Kragujevcu.

Sastanku je prisustvovao samo Ljubisav Orbović, a iako su bili pozvani, predstavnici Štrajkačkog odbora se iz nepoznatih razloga nisu pojavili, uprkos tome što su svoj dolazak potvrdili u petak uveče.

Zbog izuzetne važnosti koju fabrika Fijata u Kragujevcu ima za ekonomiju Srbije, domaće kompanije koje su angažovane od strane Fijata i za radnike i njihove porodice, predsednica Vlade je naložila je da se započne sa pregovorima na najvišem nivou.

To znači da će pregovorima posredovati lično premijerka i da u njima učestvuju menadžment Fijata iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora.

Štrajkački odbor pozvan je da hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima Fijata i celoj Srbiji.

Ovi razgovori trebalo je da budu nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane.

Izvor: Agencije

Foto: FCA