Kurir: Mišković kupuje Agrokor

PinterestFacebookTwitterShare

Delta holding Miroslava Miškovića zainteresovan je za preuzimanje najveće hrvatske kompanije Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića, ekskluzivno saznaje Kurir.

Menadžment Delte razmatra nekoliko opcija. Prva mogućnost je da Delta preuzme Agrokor u celini, a druga da uđe u deo vlasništva.

Međutim, zasad nije poznato da li će, ukoliko dođe do preuzimanja dela vlasništva, to biti deo kompanije koja posluje u Srbiji, što bi praktično značilo da bi Mišković ima udeo u trgovinskim lancima Idea, Roda i Merkator, kaže izvor Kurira.

U Delti za Kurir nisu hteli ni da potvrde, ali ni da demantuju informaciju o preuzimaju hrvatskog koncerna. Nemamo komentar, rekli su u Delti.

Ljajić o Agrokoru: Za sada bez posledica 

Hrvatskom Agrokoru, koji zapošljava ukupno 60.000 radnika, od toga u Srbiji više od 11.000, ljuljaju se temelji, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljače u Srbiji.

Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da će ove nedelje biti održan sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom Agrokorovih firmi u Srbiji.

“Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema. Važno je da Agrokor stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan i za nas”, rekao je Ljajić.

Navodi da Hrvatska vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama. “Hrvatska je najavila zakon kojim će kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra, a Agrokor je jedna od njih”, objašnjava ministar.

Izvor: Kurir, RTS

Komentari 1

  1. Mile

    “iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema”
    Pa naravno ovde su svi pokorni i radili bi sve da ih sačuvamo , jer su i onako okupirali celu Srbiju!