• English
X

Poslovne vesti

LUKSUZ NE BRINE: Porše najprofitabilniji

PinterestFacebookTwitterShare

U izveštaju o poslovanju i finansijskim rezultatima u prethodnoj godini iz Folksvagenovog (Volkswagen9 koncerna je stigla vest da je Porše (Porsche) najprofitabilnija automobilska kompanija.

Govoreći na redovnoj godišnjoj konferenciji, prvi čovek nemačkog koncerna VW Matijas Miler rekao je da je zadovoljan rezultatima koje je u 2016. godini ostvarila većina brendova grupacije, izuzimajući rezultate koje su, zbog posledica afere “dizelgejt”, ostvarili Audi i VW.

Rast profita zabeležili su Bentli (Bentley), SEAT, Škoda i Porše. Prema zvaničnim pokazateljima, sa zaradom koja iznosi 3,9 milijardi evra (13,9 posto više u odnosu na 2015. godinu), Porsše je najprofitabilnija automobilska kompanija na globalnom nivou.

U “zelenoj zoni” su i kompanije SEAT i Škoda, a zarada (1,2 milijarde evra) koju je u 2016. godini ostvarila češka automobilska kompanija, skoro trećinu je veća u odnosu na 2015. godinu.

Povezane vesti


Audi je zabilježio pad profita, jer je sa 4,84 milijarde evra zarade u 2015. godini prošlogodišnja zarada pala na 3 milijarde, što je direktna posledica troškova koje je prouzrokovao “dizelgejt”.

Izvor: SEEbiz