MALI “NE MARI” ZA DRUGE: Kupovaćemo još rasvete

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Beoinfo

Gradske vlasti će kupovati još rasvete za ukrašavanje grada za novogodišnje praznike, bez obzira na to šta o tome kažu drugi, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Za osvetlenje je potrošeno oko 150 miliona dinara, rekao je Mali na dodeli nagrada pobednicima Konkursa za najlepše dekorisane fasade stambenih zgrada, kuća i terasa u duhu novogodišnjih praznika.

Gradske vlasti su lane odlučile da se Beograd ukrasi za novogodišnje praznike tako da može da parira drugim velikim gradovima u svetu, izjavio je Mali.

On je naveo da je ukrašavanje za novogodišnje praznike primer saradnje sa građanima i građanskog aktivizma, da bi se izgradio lepši i bolji grad.

IZJAVA DANA: Jer pod novogodišnjom rasvetom svi nekako izgledamo lepše

Evo koliko će Beograd koštati novogodišnja rasveta na dnevnom nivou

Gradonačelnik Beograda je najavio da će glavni grad nabaviti od kompanije Ikarbus 30 novih zglobnih autobusa za javni gradski prevoz, a vrednost nabavke je gotovo 10 miliona evra.

Prošle godine je Beograd kupio 55 novih autobusa, od kojih je pet elektro, a ostatak su solo autobusi. Ove godine nabavićemo još 30 zglobnih autobusa, rekao je Mali.

Govoreći o napretku projekta Beograd na vodi, Mali je izjavio da gradnja dve zgrade ide po planu i da je jedna dostigla 14. sprat, a druga 12. sprat, saopšteno je iz Skupštine Beograda.

U narednih 10 dana biće objavljen tender za rekonstrukciju Starog savskog mosta, a do kraja godine počeće radovi na izgradnji gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom na Ušću, rekao je Mali.

Izvor: Agencije

Foto: Beta/Beoinfo