Medvedev: Amerika nam objavila trgovinski rat

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BetaAP

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da je potpis Donalda Trampa na novi zakon o sankcijama znači da je Rusiji objavljen pravi trgovinski rat.

Američki establišment je u potpunosti nadigrao Trampa koji ne želi nove sankcije, ali je morao da potpiše zakon, smatra Medvedev i ističe da Trampov potpis ima nekoliko direktnih posledica.

“Prvo, nade da se poboljšaju naši odnosi sa novom američkom administracijom su propale. Drugo, Rusiji je objavljen pravi trgovinski rat. Treće, Trampova administracija je pokazala punu nemoć predavši na najponizniji način izvršnu vlast Kongresu, što menja raspored snaga u političkim krugovima SAD”, napisao je Medvedev na Fejsbuku, prenosi Sputnjik.

Medvedev je upozorio da će nove američke sankcije Rusiji trajati decenijama.

Ruski premijer je naveo da će Moskva nastaviti da razvija ekonomiju u socijalnoj sferi, baviće se zamenom uvoza, rešavati najvažnije državne zadatke oslanjajući se samo na sebe.

“Naučili smo to poslednjih godina u uslovima skoro zatvorenog finansijskog tržišta i straha stranih kreditora i investitora da ulažu u Rusiju zbog pretnje sankcijama protiv trećih lica i država”, dodao je Medvedev.

Nova tema sankcija, dodao je, pokrenuta je pre svega kao još jedan način da se Tramp nauči pameti.

“Ispred nas su novi izazovi, čiji konačni cilj je njegova smena s vlasti. Nesistemski igrač mora da bude uklonjen”, zaključio je Medvedev.

Izvor: RTS, Agencije

Foto: BetaAP