Micubiši (ne)će u Rumuniju

PinterestFacebookTwitterShare

Rumunski mediji su nedavno objavili vest da će japanski gigant Micubiši praviti fabriku automobila u Rumuniji, ali čelnici kompanije negiraju ove navode.

Navodno, Japanci već traže lokaciju, a kao moguće navode se Timiška oblast uz granicu sa Srbijom i centralni region Prahova, jer je Micubišiju važno da fabrika bude u blizini auto-puta, kako bi imala dobru transportnu vezu sa centralnom i zapadnom Evropom.

Investicija će iznositi preko 200 miliona evra i omogućiće otvaranje novih radnih mesta, tvrdili su mediji.

Međutim, oglasio se, tvrde pojedini mediji, čelnik Micubišija generalni direktor Osamu Masoko koji je u Ženevi rekao da “kompanija nema planova o podizanju fabrike u Rumuniji”.

Reagovao je, navodno, i Karlos Gon, šef Reno-Nisan alijanse, u čijem sastavu je i Micubiši, koji je izjavio da ipak nećemo na drumovima videti “micubiši daster” ili “micubiši logan”.

U Rumuniji postoje dve fabrike automobila, Dačija pod okriljem “Reno-Nisana” i Ford.

Ipak, mediji u Rumuniji tvrde da je do sastanka čelnika Micubišija i rumunske vlade ipak došlo. Pri tome navode i da Rumunija nije jedina zemlja o kojoj razmišljaju u japanskom proizvođaču, s obzirom na to da Micubiši, kako navode isti izvori, o izgradnji nove fabrike razgovara i sa vlastima u Mađarskoj i Slovačkoj.

Izvor: Novosti