Mihajlović: Na konkurs za aerodrom javilo se 27 kompanija

PinterestFacebookTwitterShare

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Komisije za davanje predloga Vladi za izbor i sprovodjenje modela strateškog razvoja beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla”, Zorana Mihajlović izjavila je da se na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za taj aerodrom prijavilo ukupno 27 kompanija iz celog sveta.

“Rok za konkurs istekao je u petak, a do nedelje popodne prijave su proveravane. Među prijavljenima su svetski priznate kompanije iz Nemačke, Francuske, Kine, Rusije, Turske, Švajcarske, ali i iz Indije, Koreje i Grčke”, rekla je Mihajlovićeva za beogradski Kurir. Ona je ocenila da je ovako veliko interesovanje najbolji dokaz da će Aerodrom “Nikola Tesla” sigurno zadržati vodeće mesto u ovom delu Evrope, saopšteno je iz njenog kabineta.

“Mi smo se odlučili da ne prodajemo Aerodrom, već da idemo u koncesiju i sada očekujem da ćemo u ovakvoj konkurenciji dobiti odlične uslove i za Aerodrom Nikola Tesla i za našu zemlju. U ovakvoj konkurenciji Vladi neće biti lako da izabere najboljeg ponudjača”, izjavila je Mihajlovićeva, koja je i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Beta