• English
X

Poslovne vesti

Ministar: Rizikujemo da Fijat ode iz Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog Fijata vratili sve što im je “stavljeno na sto” kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija mogla da odluči o selidbi u neku drugu državu.

“Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom Fijata, često i u sitne sate kako bismo sprečili da nastala šteta bude još veća”, napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u Večernjim novostima.

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje “pogrešnu poruku” poslovodstvu Fijata, koje čeka poziv iz Srbije da dođe i da započnu pregovori.

Povezane vesti

“Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije Fiat Krajsler automobili da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto”, ocenio je Knežević.

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život građana i radnika, i da se, “uprkos nasleđenim problemima, pozitivni pomaci vide”.

“Stoga ne branimo mi nekog stranca u našoj zemlji na račun našeg. Mi branimo princip da nam svima bude bolje”, ocenio je ministar.

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom Fijata. “Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas”, zaključio je Knežević.

Izvor: Beta

Foto: Beta/Miloš Miškov

Komentari 2

  1. Laki

    Možda bi ministar privrede radio u smenama za 41000 din.? Ili da objasni od kojih para školuje 2 kćerke na koledžima? Pa i ti radnici imaju decu koju nemogu školovati. Ili da napokon objasni čijih je 300.000 eura iz sefa kad je bio uhapšen? Ili smo zaboravili ili oprostili?

  2. dusko

    ni kinezi vise nisu jefina adna snaga e pa vala necemo ni mi a ti ministre treba da se stidis umesto da podrzis radnike i da pritisnes italijane ti tako bezobrazno more sram i tebe bilo….