Ministarstvo privrede raspisalo javni poziv za podsticaje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FreeImages

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za direktne investicije, u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija.

Kako je saopšteno, Uredbom je definisano da se mogu podržati investicioni projekti u proizvodnom sektoru, sektoru usluga koje mogu biti predmet međunarodne trgovine, kao i projekti u sektoru poljoprivrede i ribarstva.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da država sve više usmerava svoje kapacitete i aktivnosti ka razvoju domaćeg preduzetništva, koje obično ima manji potencijal od stranih investitora i da je upravo u tom cilju i objavljen javni poziv.

Dodao je da je ideja je da se podrže i manji investicioni projekti, a posebno oni u nerazvijenim i devastiranim područjima, u kom slučaju se podsticajna sredstva mogu dodeliti i za realizaciju projekata vrednosti od najmanje 100.000 evra i sa zapošljavanjem najmanje 10 novih radnika.

“Brinemo o domaćim investitorima i kroz različite vidove podrške želimo da obezbedimo da se njihova poslovanja razvijaju još više”, rekao je Knežević i naglasio da je upravo privatni sektor – mala i srednja preduzeća okosnica privrednog razvoja.

Izvor: Beta

Foto: FreeImages