Mišković vraća InterContinental u Zagreb

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Srpska kompanija Delta Holding, u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, s InterContinental Hotel Groupom IHG vodi pregovore oko dolaska hotela InterContinental u Zagreb, piše Poslovni dnevnik.

Iako im je prvobitni plan bio da kupe zemljište i krenu s gradnjom potpuno novog hotela, po modelu kako to rade u Ljubljani, ipak su odlučili krenuti u pregovore o kupovini nekog postojećeg hotela, koji ispunjava sve stroge standard ove grupacije, a potom bi ga u potpunosti renovirali, potvrdio je za list Živorad Vasić – potpredsjednik Delta Holdinga i Area general manager IHG-a.

“Namera nam je da dovedemo InterContinental u Zagreb, kao i Crowne Plaza hotele u Prištini i Skoplju. Mi bismo investirali, a IHG bi upravljao hotelima. To je jedinstvena formula koja je u dva grada polučila uspeh i nema razloga da u novim projektima bude manje uspešna,“ potvrdio je Vasić.

Nakon investicije u Crown Plazu Beograd i InterContinental Ljubljana, u Delti su, kaže, procenili da će napraviti i InterContinental Beograd, a potom zaključili kako je i Zagrebu potreban hotel tog čuvenog brenda. “Itekako ima smisla krenuti od Ljubljane, skočiti do Zagreba i završiiti u Beogradu, tako da u svakom glavnom gradu u regionu imamo bar po jedan hotel iz IHG  grupacije”, izjavio je Vasić i otkriva kako im je za potencijalnu investiciju u Zagrebu podršku dao i gradonačelnik glavnog hrvatskog grada Milan Bandić, piše Poslovni.hr.

Izvor: BIZLife/Poslovni.hr

Foto: Beta