Mrkonjić savetnik u nemačkom investicionom fondu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar infrastrukture, angažovan je kao specijalni savetnik u nemačkom investicionom fondu Finkor koji želi da kupi preduzeće Ratko Mitrović, saznaje Blic.

Tako će sada sa sasvim druge funkcije pokušati da spase nekadašnje veliko građevinsko preduzeće, koje je u stečaju i velikim materijalnim problemima, iako je to mogao da uradi mnogo ranije, odnosno dok je bio resorni ministar.

Radnici ove nekada velike kompanije su na ivici egzistencije jer im nisu isplaćene zarade za dve godine. Pored toga, Ratko Mitrović državi za porez duguje 500 miliona dinara i upravo taj dug je razlog zbog kojeg država ima nameru da proda firmu Finkoru.

Mrkonjić je potvrdio da tamo već šest meseci radi kao specijalni savetnik, ali dodaje da se s njim niko nije konsultovao oko kupovine Ratka Mitrovića.

“Ako me budu pitali, reći ću im da to urade jer je to dobra kompanija, kaže Mrkonjić. Na pitanje zašto nije rešavao probleme u Ratku Mitroviću dok je bio ministar, odgovara: “U toj firmi u vreme mog mandata nije bilo problema”.

Blic dalje piše da ono što budi sumnju je čovek koji je na čelu tog fonda. Reč je o Miroljubu Jakovljeviću, čoveku koji je već bio u mnogim sumnjivim poslovima oko privatizacije srpskih kompanija, a opšširnije o tome možete pročitati OVDE.

Izvor: Blic

Foto: Beta