Najavljen krah modnog carstva: RALF LOREN zatvara radnju u Petoj aveniji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Iako na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi Ralf Loren zauzima 233. mesto s bogatstvom procenjenim na 5,5 milijardi dolara svetski mediji i analitičari najavili su početak njegovog kraja zatvaranjem prestižne radnje na Petoj aveniji u Njujorku.

Uz pad prodaje, kompanija beleži i pad deonica za 4,5 posto, a suočena je i s poslovnom nestabilnošću jer je izvršni direktor Stefan Larson u februaru najavio da odlazi iz modne kuće, zbog neslaganja s osnivačem i predsednikom Ralfom Lorenom. Na njegovo mesto došla je bivša direktorka finansija.

Kako je navedeno poznati brend ugrozila je konkurencija jeftinijih modnih marki poput H&M i Zare.Takođe jedna od najpoznatijih modnih kuća luksuzne garderobe najavila je otpuštanje 1200 radnika i zatvaranje 50 radnji.

Novim merama štednje ove kompanije godišnja ušteda bila bi oko 140 miliona dolara, a osim zatvaranja niza radnji, a Loren je objavio da će svoje internet poslovanje da prebaci na jeftiniju platformu.

Najam za butik na Petoj aveniji je među najvišima, stoga za nekoliko dana zatvara svoja vrata. Kompanija u Njujorku ima još sedam radnji, a radnici s Pete avenije biće raspoređeni u druge butike.

Poslednji put kreacija poznatog filantropa zasijala je ni manje ni više nego na Prvoj dami SAD-a Melaniji Tramp koja je za inauguraciju supruga odabrala nebeskoplavu haljinu od kašmira s njegovim potpisom. Ralf Loren jedan je od retkih dizajnera koji nije odbio saradnju sa njom ali izgeda da to nije pomoglo njegovom biznisu.

Izvor: BIZLife

Foto: printscreen

Piše: D.G.